Начало/Мая Манолова: След два дни България ще е различна, извънпарламентарната опозиция ще сме първа политическа сила

Мая Манолова: След два дни България ще е различна, извънпарламентарната опозиция ще сме първа политическа сила

02.04.2021

Още два дни и България ще е различна – свободна и ще живеем с достойнство. Извънпарламентарната опозиция ще е първа политическа сила. Заедно с партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ и с Демократична България ще направим мнозинство на почтените, което да излъчи управление за реформи в основните сфери.

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Заслужаваме ли да живеем в държава, която е превзета от мутрите и в която мафията си има правителство, премиер и държавна хазна? Ще направим това, което поискаха хората на площадите – свобода, сигурност, институциите да не са бухалки, да не трябва да си член на управляващата партия, ако искаш да правиш кариера, хората да живеят спокойно, да има детска ясла и градина за всяко дете, възрастните хора да живеят достойно, заяви още тя.

Заявили сме нашите принципи - изваждането на Борисов и мафията от властта и хазната, съдебна реформа, промени в Изборния кодекс, драстично повишаване на доходите на българските граждани и преизчисляване на всички възрастни хора. Това са принципни, от които няма да отстъпим. Исторически компромиси няма да правим. Времето за компромиси мина, то беше лятото, когато Борисов можеше да подаде оставка, а Корнелия Нинова да напусне парламента и да застане заедно с народа на площада, допълни Манолова.

Ясно е с кого няма да се коалираме и от кого не търсим подкрепа - ГЕРБ, ДПС и ВМРО Нашите приоритети са на масата, но без Борисов или Нинова за премиер. Хората ще гласуват за нас, за да има промяна, а не за да подкрепяме партиите на статуквото. Остават два дни до промяната. В понеделник, на 5 април, България ще бъде различна, каза още тя.

Манолова призова хората да гласуват в неделя и да не вярват на социолозите и екзитполовете. На местните избори в София през целия ден социолозите обясняваха, че разликата между мен и кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова е 16 %, 18 % или 20 %, а накрая разликата беше 4 %. ГЕРБ и Борисов загубиха повече от 10 години от живота ни, сега ние да им посветим десет минути и да гласуваме масово, по съвест, свободно, допълни тя.

Тагове: Новини