Начало/Мая Манолова участва на маратона „Race for the Cure“ в подкрепа на болните от рак на гърдата

Мая Манолова участва на маратона „Race for the Cure“ в подкрепа на болните от рак на гърдата

29.09.2019

„Мили момичета, отделете 15 минути за профилактичен преглед на рак на гърдата. Направете го още утре. Тези 15 минути спасяват живот“. Това каза гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова, която се включи в маратона „Race for the Cure“ – инициатива, посветена на борба с рака на гърдата.

„Това е моят екип, с който ще пробягаме 5 км в подкрепа на кампанията срещу рака на гърдата. Благодаря за поканата, благодаря за възможността да бъда част от това събитие, което се превръща в празник. Подкрепяла съм тази инициатива и когато бях депутат и омбудсман. Ще я подкрепям и за в бъдеще, независимо дали ще стана кмет, или ще бъда адвокат. Стоя зад тази кауза като човек и като жена, която е минала през болестта и е чула страшната диагноза за себе си и за свой близък“, каза Манолова на старта.

„Знам как се чувстват всички, които за първи път чуват диагнозата „рак“, минала съм през това и зная, че подкрепата е най-важна. Подкрепата на близки, на приятели, на други жени, минали през болестта“, категорична бе Манолова. Тя разказа, че за тези четири години, откакто се преборила със заболяването, към нея се обърнали десетки жени, които подкрепила.

„Самата аз когато чух диагнозата, се обърнах към други жени, които се бяха преборили с болестта, така че съм сигурна, че заедно – с подкрепа и с любов, които са най-силното лекарство, можем да преборим болестта. Благодаря на организаторите, страхотна кампания! Благодаря на всички вас”, каза Мая Манолова. И допълни – „щом за кмет на София се борим две жени, преборили коварната болест, значи всеки може да го победи. Просто трябва да бъдем заедно и да се подкрепяме”, завърши Манолова, имайки предвид Йорданка Фандъкова, която също се пребори с болестта.

Галерия „Race for the Cure”

Тагове: Новини