Начало/Мая Манолова: Фандъкова обеща канализация до 2018 г., а цели райони живеят на септични ями

Мая Манолова: Фандъкова обеща канализация до 2018 г., а цели райони живеят на септични ями

14.10.2019

„Фандъкова е обещала на най-скъпите райони „Драгалевци“, „Бояна“, „Княжево“, „Симеоново“ до 2017 - 2018 г. да е изградена канализация, но ангажиментът не е изпълнен. Хората живеят на септични ями. Вчера бях в северните райони, там е по същия начин.“

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова днес в сутрешния блок на БНТ.

„Нищо не е започнало, всичко е на фаза прединвестиционни проекти и проучвания“, обясни тя. Манолова подчерта, че този проблем е жизненоважен и трябва да се реши преди финала на програмния период, който е до 2020 г. (плюс три години).

„Ако няма възможности за европари поради различни пречки и пропуски, това трябва да се каже честно и ясно на жителите, както и да се обясни в какви срокове и стъпки може да се направи без европрограма“, категорична бе тя.

Относно презастрояването на столицата, Манолова заяви, че „моделът, по който се управлява София досега, е изчерпан, а и сбъркан чрез политиката на управлението да сгъстява строителството и да я задъхва.“

Тя представи своята идея за създаването на Северен град, като се започне от инфраструктура, довеждаща до кварталите, а след това и създаването на административен център в летището на Доброславци.

„Това е шанс за младите и активните да се реализират и да си направят свой дом, което да ги стимулира да раждат повече деца“, заяви Манолова и допълни, че идеята е в този град строителството да е нискоетажно и еднофамилно. Проблемите на хората не могат да бъдат замитани, категорична бе тя.

Гражданският кандидат допълни, че е поела ангажимент да върне Витоша на гражданите, защото в момента планината е заложник на икономически интереси и на безхаберието на Столичната община.

„Ще върнем достъпа до Витоша с лифтове и с автобуси, ще направим отново планината място за спорт на децата. Предвиждам със спортните клубове и с туристическите клубове да направим проект как я връщаме като място за спорт, възстановяваме занемарените влекове, възстановяваме ученическите писти, даваме по пет безплатни урока по ски за всяко дете“, представи тя идеите си за възстановяване на планината Витоша като целогодишно място за спорт и туризъм.

Участие в БНТ

Тагове: Новини