Начало/Мая Манолова: Хората трябва да разберат как парите от хазната се оказаха в чекмеджето на Борисов!

Мая Манолова: Хората трябва да разберат как парите от хазната се оказаха в чекмеджето на Борисов!

29.03.2021

Ще направим мнозинство на почтените в следващото Народно събрание – достатъчно силни парламентарни групи, които да сформират мнозинство и да прокарат реформите, които искаха хората на протестите, както и тези, с които се срещаме всеки ден.

Това заяви Мая Манолова от коалицията "Изправи се! Мутри вън!" в интервю за "Поглед инфо". Тя добави, че според последните социологически изследвания политическата формация е с по-високо доверие и от Демократична България.

Ние сме поставили на преден план решаването на проблемите на хората. Бедността, ниските пенсии, малките заплати, лошото здравеопазване, унищожаването на природата, ограбването от монополите, липсата на перспектива за младите хора и много други не са леви или десни. Заради лошото здравеопазване страдат и леви, и десни, заяви Манолова и допълни, че в Гражданската платформа "Изправи се.БГ" има хора, които се определят и като леви, и като десни, и безпартийни.

Проблемите, наследени след 11 години от управлението на Борисов, са предимно социални. Хората едва оцеляват с мизерните 300 лева пенсия. Затова и решаването на социалните проблеми са основен приоритет в нашата работа. Това е и дневният ред на българина днес, поясни още Манолова.

Хората очакват партиите да не забравят обещанията, които са направили към тях. Много точно ще следят за спазването им и дали действията им няма да се обърнат на 180 градуса, посочи още Мая Манолова. По думите й обясненията за безпринципните коалиции няма да сработят вече и категорично заяви, че в никакъв случай „Изправи се! Мутри вън!" няма да се съюзи с ГЕРБ, ДПС и ВМРО.

Тя обясни, че планът на Бойко Борисов е бил да насочи пика на пандемията до изборите, за да уплаши хората, за да не излязат да гласуват и след манипулация да направи така, че ВМРО да влязат отново в парламента, да си съставят отново с тях коалиция със задкулисната подкрепа на ДПС. Това не трябва да бъде допуснато. От сега осветяваме плановете на Борисов да се задържи на власт, категорична беше Мая Манолова.

Цялото интервю можете да видите тук:

Тагове: Новини