Начало/Мая Манолова: Ще защитим всеки, който се бори за чиста среда и справедливост

Мая Манолова: Ще защитим всеки, който се бори за чиста среда и справедливост

13.10.2021

Ще спечелим делата на Златка Цвеева от Пещера, заведени срещу нея от фирми, близки до Домусчиев, каза Манолова във видео на живо

Ще защитим всеки гражданин, който се бори за чиста среда и справедливост. Важно е хората да живеят в благоприятна околна среда, а дружествата да спазват законите. В Окръжен съд – Пазарджик спечелихме двете дела за общо 150 хил. лв., заведени срещу Златка Цвеева от фирми, близки до Домусчиев. Ще спечелим и делата в Апелативния съд, след като фирмите обжалват решението на съда в Пазарджик.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук след поредно съдебно заседание по делата за 150 хил. лв., заведени от фирми, близки до Домусчиев срещу Златка Цвеева.

Припомняме, че Цвеева е организаторът на подписката за референдум и протестите срещу мръсния въздух и изграждането на депо за отпадъци в Пещера.

Нагло е една фирма да съди гражданин, затова че е казал истината, а именно, че в Пещера пуши и мирише. Жителите на Пещера от години протестират срещу мръсния въздух в града и няма документи, с които да се доказва, че въздухът в Пещера не е мръсен. Това ще бъде последното заседание по иска за 100 хил. лв. срещу Златка Цвеева, обясни Манолова.

Тя бе категорична, че това е наказателна акция, организирана от икономически силни субекти срещу един смел човек, като Златка Цвеева. Ще бъдем до всеки гражданин, който се изправи да си търси правата и се изправи срещу силните субекти в България. Няма значение кой е насреща, нас не ни страх, допълни Манолова.

Тагове: Новини