Начало/Мая Манолова ще посети Батак по сигнал за складирания италиански боклук в града

Мая Манолова ще посети Батак по сигнал за складирания италиански боклук в града

31.01.2020

На 1 февруари 2020 г. (събота) в 11:00 часа председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова ще се срещне с жителите на град Батак по сигнал, подаден до гражданската платформа, за складирането на тонове италиански боклук в бившия военен завод в града.

Срещата ще се проведе пред сградата на Общинския съвет в Батак.

В сигнала си хората пишат, че са притеснени, че в балите има токсични и канцерогенни материали, освен текстилни изрезки, стари обувки и чанти, а военният завод, където са складирани отпадъците, се намира на 100 метра от първите къщи в града.

Гражданите твърдят, че са складирани над 250 тона отпадъци, които са внесени от Италия.

Боклукът е складиран в бившия военен завод, който е изоставен и не се охранява. Жителите на Батак твърдят, че отпадъците са доставени тихомълком, преди месец, без предупреждение.

Припомняме, че по сигнал на граждани за подобен казус Манолова посети кв. Дивдядово в град Шумен, където се планира изграждането на завод за боклук без да бъдат питани гражданите, както и севлиевското село Яворец, където хората се опасяват от намеренията за преработка на боклук в рамките на селото, близо до река.

Тагове: Новини