Начало/Мая Манолова ще се срещне с жители на Хасково и с. Поповец, където цената на водата се повишава с 342 %

Мая Манолова ще се срещне с жители на Хасково и с. Поповец, където цената на водата се повишава с 342 %

13.08.2020

Манолова ще даде пресконференция от 13,00 ч. в БТА

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ” Мая Манолова ще се срещне с граждани на Хасково и с. Поповец в община Стамболово в петък, 14 август.

От 10,30 ч. утре, петък, в с. Поповец, общ. Стамболово, Манолова ще се отзове на поканата на жителите на селото във връзка с тяхна подписка срещу огромното повишаване на цената на водата. В селото от 0,65 лв. с ДДС на кубик за доставка на вода, от 1 август цената се покачва над 3 пъти само по компонента доставка, като крайната цена – плюс разходите за пречистване и отвеждане на водата –вече ще бъде 3,51 лв. с ДДС. Това е увеличени с 342 % спрямо досегашната цена. Така водата в селото става най-скъпата в България. Манолова ще обсъди с жителите на населеното място какви действия могат да се предприемат. В подписката са се подписали почти всички жители на селото. Срещата на Манолова с хората ще бъде пред кметството.

В програмата й е предвидена и среща с граждани, чиито имоти са били отнети от кмета на Хасково. По желание на гражданите тази срещата няма да е открита за журналисти.

В 13,00 ч. в клуба на БТА в Хасково Манолова ще даде пресконференция за местните медии.

След пресконференцията тя ще се срещне и с доброволци и членове на платформата „Изправи се.БГ”.

Тагове: Новини