Начало/Настимир Ананиев: Властта се провали и не изпълни очакванията на суверена

Настимир Ананиев: Властта се провали и не изпълни очакванията на суверена

31.08.2020

Хората са гневни и искат промяна, защото 13 години след влизането ни в Европейския съюз хората не се чувстват европейци – няма европейско правосъдие и няма европейски доходи. Но с тези хора в парламента това няма как да се случи. Те се провалиха и не изпълниха очакванията на суверена.

Това заяви председателят на партия "Волт" Настимир Ананиев днес по време на събитие на столичния площад „Славейков“.

На събитието на площад "Славейков" председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова обяви партньорите си за следващите парламентарни избори - граждански сдружения, представители на десни формации извън статуквото, адвокат Татяна Дончева, адвокат Минчо Спасов, майките на деца с увреждания от Гражданска инициатива "Системата ни убива", представители на инициативните комитети срещу боклука, срещу презастрояването и за по-чист въздух от различни столични квартали, Батак, Пещера, Пазарджик, Шумен, Варна и други градове.

Хората искат достоен живот, нормалност, малко уважение, но за съжаление от това правителство не получаваме нито едно от тези неща. Най-добре се вижда дали някой може да управлява в криза. Лесно е с излишък и обгрижване на приятелския кръг. 4 млрд. лв. се раздадоха, но никой не разбра къде са тези пари, допълни Ананиев.

Той подчерта, че се търсят хора, които са получили 375 лв. еднократна помощ за родител в отпуск или представител на малкия бизнес, получил между 3 и 10 хил. лв. безвъзмездна помощ.

Хората са гневни, защото в цяла Европа държавата се погрижи за обикновения човек и за бизнеса.  Затова е важно да си изградим своята позиция не само на 2 септември, а след това да се събере критична маса от хора, които да направят граждански рестарт, категоричен е Ананиев.

Тагове: Новини