Начало/Пенка Георгиева: Г-н Министър, оставете лекарите да ни лекуват и престанете да плашите хората

Пенка Георгиева: Г-н Министър, оставете лекарите да ни лекуват и престанете да плашите хората

10.03.2021

Позиция на Пациентски организации „Заедно с теб“ с председател Пенка Георгиева относно спирането на плановия прием, плановите операции и плановите дейности

Спирането на плановите операции, плановите приеми и дейности показва пълна безотговорност към пациентите от страна на Министерство на здравеопазването.

За нас е ясно вече, че добри намерения и добри грижи от страна на управляващите липсват и всичко това застрашава живота и здравето на нуждаещите се пациенти.

Министерството на здравеопазването незнайно защо се превърна в Министерство на коронавируса и ваксините.

Лекарите и медицинските специалисти се научиха както да се предпазват, така и да пазят нас, пациентите. Вече са налични надеждни тестове, има обособени сектори за лечение на ковид. Нещо повече – въведената диагностика при хоспитализация спомага за своевременното установяване на случаите с коронавирус и адекватното насочване за лечение. Има голяма група преболедували и ваксинирани.

Министерство на здравеопазването се управлява абсолютно неадекватно, с насаждане на страх, напрежение и създаване на хаос за сметка на пациентите.

Ковид не е нито най-разпространеното, нито най-смъртоносното заболяване, от което страдат хората в момента и пренебрегването на всички останали заболявания за сметка на него ще ни струва твърде скъпо, защото забраната пречи да се диагностицират и лекуват своевременно пациенти със сърдечно-съдови, стомашно-чревни, белодробни, онкологични и всякакви други заболявания. В немалко от тези случаи отлагането на медицинската помощ може да има фатални последици за пациентите. И това е една от причините да сме на първите места по смъртност както в Европа, така и в света.

Пациентски организации „Заедно с теб“ считаме, че Министерство на здравеопазването и конкретно министърът са ОПАСНИ за нашето здраве и живот!

Г-н Министър, не желаем администратори да решават кой ще се лекува и кой не. Вашите  управленски решения повече вредят, отколкото помагат, защото създават необоснован страх у хората да търсят и получават своевременно болнична медицинска помощ. Знаем, че това е Ваш метод за заплахи чрез трупове и чували, но стига вече!

Не желаем повече Вие да решавате кой да се лекува и кой да живее!

Оставете нашите лекари да ни лекуват!

С уважение: Пенка Георгиева

Тагове: Новини