Начало/Проф. д-р Атанас Щерев: Никой не трябва да ходи с портмонето в болница

Проф. д-р Атанас Щерев: Никой не трябва да ходи с портмонето в болница

11.12.2019

Аз съм тук да подкрепя Мая Манолова и тези, които я следват. Искам аз и моите близки и моите деца да живеят в правова държава, да имаме независима съдебна система, а не някой да посочва ВСС и кой да бъде главен прокурор, защото за развитието на едно общество едно от най-важните неща е справедливостта.

Искам образователната система да се развива така, както трябва. Защо парите следват ученика и студента и само се грижим за броя им? А парите не трябва ли да следват знанието и как се реализират тези млади хора?

Искам здравеопазването да е поставено на здрава основа, а не България да е последна по спазване на правата на пациентите. Това срива медицината като наука и нарушава доверието между пациентите и лекарското съсловие.

Искам системата на плащане в здравеопазването да е реална, допълнителното заплащане за безимотните и без доходите да е организирано във  фонд, от който да се плаща за здравните грижи за тези хора. Нито един българин не трябва да отива с портмонето си в болница. Защото никъде в нормална правова държава не се прави така.

Искам да помогна на тези сърцати хора, които са се захванали да постигнат това, водени от Мая Манолова.

Тагове: Новини