Начало/Проф. Любомир Халачев: Това е печеливша кампания

Проф. Любомир Халачев: Това е печеливша кампания

28.09.2019

„Ще се спра с две думи само на най-важната част от тази кампания – борбата с корупцията.

Има една прекрасна поговорка - „Ако мъжът с кола внася, а жената с игла изнася, в къщата нищо няма да остане“ – ето това е нашата София. И аз съм сигурен, че всички ние искаме да възстановим това, което винаги е било право на гражданите на София – да могат да управляват така града с парите, които дават, със силите, с енергията си – че той да носи ползи за тях.

Спомням си една много интересна история, когато написали американската конституция, Бенджамин Франклин – бащата на тази конституция, излязъл да си почине, отвън го чакала тълпа развълнувани хора и една жена го попитала: „Господине, кажете ни сега, като имаме независимост, как ще ни управлявате?“ Той казал: „С република, госпожо, ако съумеете да я запазите.“

Думите „корупция“ и „демократична република“ си противоречат взаимно, а ние искаме да защитим нашата демократична република, нашата демократична столица, и трябва да се борим с корупцията.
И последно – искам да Ви кажа, че тази кампания е успешна. Убеден съм, че Мая Манолова е кметът, който е нужен на софиянци.

И затова – скъпи приятели, граждани на София, мислете! Имате един месец да мислите, да говорите с Вашите приятели, с Вашите близки, защото казал съм го и ще го повторя – свободни са само мислещите хора. Тези, които не мислят, не са свободни, те са пуснати временно на свобода. Мислете и гласувайте! Аз съм „За!“ тази кампания, успех!“

Тагове: Новини