Начало/Проф. Минеков и Делчев: Грабвайте метлите, взимайте мотиките и скубете боклука на 4 април

Проф. Минеков и Делчев: Грабвайте метлите, взимайте мотиките и скубете боклука на 4 април

02.04.2021

Проф. Минеков и Димитър Делчев издигнаха монумент на боклука в Благоевград

Грабвайте метлите, вземайте мотиките и ги почиствайте до край. Скубете този бурен колкото можете и колкото сила имате. В пластиката има много символика. Направена е от боклук. Този боклук можем да сравним с онзи боклук, който ни управлява вече повече от 10 години. Време е за почистване. 4 април е чудесна дата.

Това заяви проф. Велислав Минеков в Благоевград, където заедно с водача на листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Димитър Делчев издигнаха монумент на боклука пред Областната управа.

България е заприличала на сметище, а отговорността за това е на държавните власти. Издигаме паметник на боклука, с който беше зарината България през последните 11 години. Основен приоритет на „Изправи се! Мутри вън!“ е опазването на българската природа, заяви Делчев пред медиите.

По време на кампанията се сблъскахме с няколко незаконни сметища в Благоевградска област. Такива има по поречието на река Места. В резултат на нашата акция започна почистване. В община Гърмен подадохме сигнал за незаконно изхвърлени стари гуми и други вредни за природата отпадъци. В същото време РИОСВ бездейства и дава разрешение за застрояването на парк Бачиново без екологична оценка и обслужва корпоративни интереси, допълни той.

Благодаря на проф. Минеков, че дойде. Tой е човекът в България, който разбира най-много от скулптури. Благодаря му за подкрепата. Той е наш приятел и аз много държа на неговото мнение, добави Димитър Делчев.

 

Тагове: Новини