Начало/Режисьорът Максим Генчев: Шансовете са за Мая, защото всички хора ще гласуват срещу ГЕРБ

Режисьорът Максим Генчев: Шансовете са за Мая, защото всички хора ще гласуват срещу ГЕРБ

29.10.2019

„Шансовете са за Мая, защото всички хора ще гласуват срещу ГЕРБ“. Това каза режисьорът Максим Генчев в студиото на БНТ, където беше поканен да коментира предстоящия балотаж в София като член на Инициативния комитет, издигнал гражданския кандидат за кмет на столицата Мая Манолова.

„Отдавна трябва да се забрави този партиен модел за управление на нашата бедна и изстрадала държавица. Моделът днес е на можещите хора. Някой може и става за управленец, друг не може, но поради партийна причина става такъв“, заяви още той.

По думите му т. нар. „Костинбродската афера“ е била очевидна подготовка за фалшификация, която е срамна за България, а Манолова е хванала и изобличила това престъпление.

„Не можеш да управляваш една страна и да се изтъпаниш пред сума микрофони и да каже „Костинбродска кукувица, поне в един микрофон да имаше вода и да го напръска този човек, за да дойде на себе си“. Може ли да направиш такова определение публично за Мая Манолова, която е една изискана дама“, попита задочно Генчев като отговор на журналистката Лилия Вучкова, поканена като опонент да защитава Йорданка Фандъкова.

Според него народът знае истината и на предстоящия балотаж, когато паднат Варна и София, ГЕРБ ще отидат в историята.

 „Идеята на Мая е да промени системата, да спре корупцията. Това е основното нещо, което тежи в София и другите градове. Успее ли това да го направи – нещата ще се променят, всичко ще живне. Тя ще спре корупцията, когато никой не й нарежда отгоре и сама взима решенията. Още в понеделник ще отвори Общината за гражданите“, категоричен бе режисьорът.

Тагове: Новини