Начало/„Спрете войната с паметници и гаврата с историята.“ призоваха от „ЛЕВИЦАТА!“

„Спрете войната с паметници и гаврата с историята.“ призоваха от „ЛЕВИЦАТА!“

09.03.2023

На протест организиран от лявото обединение ЛЕВИЦАТА! пред Столична Община Мая Манолова заяви, че подобен актсамо внася нови разделителни линии и огромната част отстоличани са категорично против. Тъй като паметникът едържавна собственост, трябва да се пита народа, категорични са от коалицията.

Те се събраха да изразят възмущението си пред столичнатаобщина, за да предупредят общинските съветници от СО даспрат войната с историята. Темата за демонтирането напаметника на съветската армия се възкресява преди всичкиизбори. „За 4 години имаха време да проведат допитване догражданите на София, сега в последния момент, когато няманикаква легитимност, Фандъкова и общинските съветнициот ГЕРБ и „Демократична България“ нападнаха паметника. Опасно е, когато политиците, вместо да гледат напред, гледат в огледалото за обратно виждане и се опитват датрупат дивиденти от изопачаването на българската история.“, изрази възмущението си Мая Манолова.

„ЛЕВИЦАТА!“ ще се противопоставя срещу всякакви опитиза демонтиране на този паметник, да се води война спаметниците, които отразяват българската история. „Паметникът е собственост на българската държава. Всякакви решения, свържани с конкретния паметник битрябвало да се вземат от областния управител на София-град.“, категорични са от коалицията. От Левицата сенадяват той да прояви разум и почтеност за таковаотговорно решение.

Акцията на „ЛЕВИЦАТА!“ продължава, можете да видите видео от протеста тук

Тагове: