Начало/Столичната община и Йорданка Фандъкова не дават официално разрешение за сцена за закриването на кампанията на КП „Изправи се! Мутри вън!“

Столичната община и Йорданка Фандъкова не дават официално разрешение за сцена за закриването на кампанията на КП „Изправи се! Мутри вън!“

01.04.2021

Въпреки депозираното уведомително писмо от КП „Изправи се! Мутри вън!“ до Столичната община за закриването на кампанията на коалицията днес от 18:00 ч. пред Министерския съвет, столичният кмет Йорданка Фандъкова не издава на коалицията официално разрешение да построи сцена за закриването на кампанията.

На място полицията получава указания по телефона от Столичната община да не допуска построяването на сцената. След пререканията на място с представители на коалицията, в 17:20 ч. беше дадено устно указание на полицаите да се позволи монтирането на подиума и оборудването.

Не беше позволен и резервен вариант за провеждането на събитието, така че да се използват стълбите пред Народното събрание, за което сме получавали разрешението на Столичната община при предишни наши прояви.

Коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ възразява срещу опитите за саботиране на събитието за закриването на предизборната кампания посредством административни и чиновнически методи.

Тагове: Новини