Начало/Послания/ИЗПРАВИ СЕ.БГ В ЗАЩИТА НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК СРЕЩУ ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ

ИЗПРАВИ СЕ.БГ В ЗАЩИТА НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК СРЕЩУ ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ

23.09.2019

ИЗПРАВИ СЕ.БГ е гражданска платформа, която се изправя срещу овладяната от приятелски и олигархични кръгове държава, защото такава държава не работи в интерес на обикновения човек. Това, което иска гражданинът - чист въздух, чиста вода, чиста храна и енергия, добри доходи и работа, достъпни цени на услугите, електричеството, водата, парното, горивата, добър жизнен стандарт и достойнство, нормалност – не е цел на властта. Интересите на тези кръгове и тяхната алчност водят до бедност и унижение на честния човек, до присвояването на публични ресурси, до унищожаването на природата, до отчуждение на гражданина от държавата му, до бягството на обикновените хора в чужбина, до апатия и обезверяване.

Най-масовите услуги – като предоставянето на ток, вода, газ, парно - са овладени от фаворизирани играчи.

Партиите – и управляващи, и опозиция - са разпънали над тях политически чадър, вместо да се грижат за гражданите и техните интереси.

Докато интересите на големите се пазят – и от законодателството, и от институциите, и от частните съдебни изпълнители, и от „гнилите ябълки” в съдебната система, то за интересите на обикновения човек остава да се грижи той сам.

ИЗПРАВИ СЕ.БГ дава платформа за обединение, отпор, но и натиск на гражданите срещу големите монополисти, играчи и властови кръгове.