Начало/Послания/ИЗПРАВИ СЕ.БГ ЗА ПРАВОТО НА ЧИСТА ПРИРОДА, ЧИСТ ВЪЗДУХ, ЧИСТА ХРАНА И ПРОТИВ ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО

ИЗПРАВИ СЕ.БГ ЗА ПРАВОТО НА ЧИСТА ПРИРОДА, ЧИСТ ВЪЗДУХ, ЧИСТА ХРАНА И ПРОТИВ ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО

15.09.2019

ИЗПРАВИ СЕ.БГ се обединява в защита на правото на гражданите да дишат чист въздух, да живеят в чиста среда, да ползват щадящо ресурсите на българската природа, да я опазват, да имат достъп до чисти храна и вода, и да получат категорична защита от държавата срещу двойните стандарти при хранителните и други масови продукти.

ИЗПРАВИ СЕ.БГ се обединява в помощ на всички локални инициативни комитети и граждански обединения, борещи се за чиста околна среда, качествена питейна вода, чист въздух, незамърсяващи производства, против презастрояването, бетонирането на крайбрежието, защитените зони, планините и природните паркове.

Всеки български гражданин има право да диша чист въздух и всяка българска институция и власт са длъжни да му осигурят това. Обединяваме се за силен отпор срещу замърсителите и бездействието на институциите в тяхна полза, съзнателно рискуващи здравето и живота на хората.

ИЗПРАВИ СЕ.БГ ще упражнява непримирим граждански натиск, докато държавните и местни органи не изпълнят този дълг към обикновените граждани.

Независимо колко скъпи са мерките за опазване на чистотата на въздуха и средата за живот, ние, гражданите от мрежата ИЗПРАВИ СЕ.БГ, ще настояваме и ще упражняваме безкомпромисен натиск, докато не се въведат във всяко българско населено място, в което здравето на обикновения човек е поставено в риск заради въздуха, водата, храните или друг фактор на околната и градската среда.

Тагове: Послания