Начало/Тихомир Василев: Борисов узурпира властта

Тихомир Василев: Борисов узурпира властта

31.08.2020

Борисов узурпира властта, той раздава пачки, раздава обществени поръчки. На нас като граждани ни писна от такова управление, което се крие зад поли. Управление, което пише Конституция, поправя я, нагажда я, отменя я, както със заповедите в пандемията. Писна ни! Борисов трябва да е ометен заедно с всички некадърници, които е поставил на ръководни длъжности. Те съсипват родината, създават несигурност и гонят българите в чужбина.

Това заяви Тихомир Василев, активист и един от учредителите на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" днес по време на събитие на столичния площад „Славейков“. Припомняме, че именно в дома на майката на Тихомир Василев нахлуха полицаи от отдел "Тежки престъпления" и отдел "Наркотици" и единственото, което взеха беше уредът за варене на компоти на майката на Василев. Жената подаде жалба уредът да й бъде възстановен.

На събитието на площад "Славейков" председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова обяви партньорите си за следващите парламентарни избори - граждански сдружения, представители на десни формации извън статуквото, адвокат Татяна Дончева, адвокат Минчо Спасов, майките на деца с увреждания от Гражданска инициатива "Системата ни убива", представители на инициативните комитети срещу боклука, срещу презастрояването и за по-чист въздух от различни столични квартали, Батак, Пещера, Пазарджик, Шумен, Варна и други градове.

Гражданската платформа бе създадена с ясното съзнание, че гражданите искат да имат платформа, в която да се чувстват сигурни и която да защитава техните права. За девет месеца успяхме да получим широка гражданска подкрепа, допълни Василев.

54 дни сме на протестите постоянно и гражданите искат обединение, рамо до рамо и мафиотската държава да бъде свалена. На втори септември всички заедно, отново един до друг, пред новата сграда на депутатите. Мутри вън!, призова още той, като визираше обявеното във Фейсбук събитие "Велико народно въстание" на 2 септември.

Тагове: Новини