Начало/Утре в Пазарджик Манолова ще защитава Златка Цвеева във второто дело с оператора на инсталацията за горене на боклук в Пещера

Утре в Пазарджик Манолова ще защитава Златка Цвеева във второто дело с оператора на инсталацията за горене на боклук в Пещера

08.07.2020

Утре, 9 юли 2020 г. (четвъртък), председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова ще представлява в съда в Пазарджик председателя на Инициативния комитет срещу изграждането на депо за опасни отпадъци в Пещера Златка Цвеева. Това е второто заседание по делото с оператора на инсталацията за горене на боклука в Пещера.

В 10:50 ч., преди делото, Манолова ще даде брифинг за медиите пред съдебната палата, на ул. „Хан Крум“ №3 в гр. Пазарджик. Заседанието ще започне в 11:00 ч. в Окръжен съд – Пазарджик.

Припомняме, че операторът на инсталацията за опасни отпадъци е завел два иска срещу Цвеева на обща стойност 150 000 лв. На 4 март 2020 г. Манолова и Златка Цвеева взеха участие в общественото обсъждане за депото. Тогава стана ясно, че са събрани 3000 подписа, при необходими 1900, за местен референдум за изграждането на площадката за отпадъци.

След първото заседание по делото, на 25 юни 2020 г., на излизане от съда Манолова заяви, че е на лице нередовно призоваване на Цвеева и адвокатите и твърдение, от страна на съда, че са били търсени по телефон и е изпращана информация по имейл.

В Гражданския процесуален кодекс ясно е разписано как се призовават страни и как се събират доказателства. Няма как зад гърба ни да се събират доказателства и да се води съдебен процес. Освен това съдът си позволи да прави коментар, извън съдебно заседание, че делото е спешно и затова трябва да се гледа час по-скоро, обясни тогава Манолова.

Ние не виждаме спешност в това дело. Ние виждаме необходимостта да има справедливост, за да бъде подкрепен един човек, който защитава себе си, своя град и своите съграждани. Няма да допусна това дело да е „смачкано“ и да са нарушени процесуалните права на Златка Цвеева, категорична бе тя.

Тагове: Новини