Начало/Утре в Пазарджик Манолова ще защитава Златка Цвеева в делото с оператора на инсталацията за горене на опасни отпадъци в Пещера

Утре в Пазарджик Манолова ще защитава Златка Цвеева в делото с оператора на инсталацията за горене на опасни отпадъци в Пещера

24.06.2020

В 9:50 ч. пред съдебната палата в Пазарджик Манолова ще направи изявление пред медиите

Утре, 25 юни 2020 г. (четвъртък), председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова ще представлява безплатно в съда председателя на Инициативния комитет срещу изграждането на депо за опасни отпадъци в Пещера Златка Цвеева в делото й с оператора на инсталацията за горене на боклука в Пещера.

В 9:50 ч., преди делото, Манолова ще даде брифинг за медиите пред съдебната палата, на ул. „Хан Крум“ №3 в гр. Пазарджик. Заседанието ще започне в 10:00 ч. в Окръжен съд – Пазарджик.

Припомняме, че операторът на инсталацията за опасни отпадъци е завел два иска срещу Цвеева на обща стойност 150 000 лв.

На 20 февруари 2020 г. Манолова се срещна с Инициативния комитет срещу мръсния въздух в Пещера и пое ангажимент да защитава Цвеева в съда.

На 4 март 2020 г. Манолова и Златка Цвеева взеха участие в общественото обсъждане за депото. Тогава стана ясно, че са събрани 3000 подписа, при необходими 1900, за местен референдум за изграждането на площадката за отпадъци.

Тагове: Новини