Начало/Утре е петото заседание по делото на Манолова за изборите в София

Утре е петото заседание по делото на Манолова за изборите в София

21.01.2020

На 22 януари 2020 г. (сряда) от 13:30 часа в Административния съд в София ще се проведе петото заседание по делото на Мая Манолова за касиране на местните избори в столицата.

Очаква се съдът да вземе окончателно решение по делото.

По време на предишното заседание съдът отхвърли исканията на Манолова да бъдат преброени хората, които са дописани в избирателните списъци.

„Ние твърдим, че това се е случило незаконно, тъй като няма подпис на секретаря и на председателя на съответните секционни избирателни комисии“, заяви тя след края на заседанието.

Административният съд пое ангажимент лично да провери и да направи преценка дали недействителните бюлетини основателно и законно са били обявени за такива.

По време на предишни заседание пък стана ясно от данните на Информационно обслужване, че 408 протокола са с повече от една поправка, което ги прави негодни доказателства за реалните резултати от изборния процес.

По-рано през деня, от 10:30 до 13:00 часа, в офиса на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ ще се проведе десетата безплатна приемна за граждани, организирана от Мая Манолова и екипа й.

Тагове: Новини