Начало/Цветанка Илиева: Цените, които КЕВР предвижда, няма кой да ги плаща.

Цветанка Илиева: Цените, които КЕВР предвижда, няма кой да ги плаща.

09.06.2022

„По време на общественото обсъждане за увеличаване на цените на топлинната енергия в КЕВР ние от Изправи се.БГ дадохме препоръка Комисията да изготви пълен анализ и отчет на дейността на целия топлофикационен бранш в страната, тъй като всички топлофикации са на големи загуби през последната година и последното тримесечие.“ Това каза икономическият експерт Цветанка Илиева в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“.

Г-жа Илиева предупреди, че столичаните, отопляващи се на парно, ги очаква много тежка зима.

По отношение на протестите на служители на Топлофикация-София икономическият експерт каза: „11-годиншното управление на ГЕРБ в Топлофикация-София доведе дружеството до такова положение, че неговото съществуване е поставено на карта.“

Според нея би могло да се стигне до намаляване на работните заплати, както и до орязване на социалните помощи на работниците. „Близо 70 юристи работят в дружеството, което е недопустимо. Техният труд е включен в цената на топлинната енергия. Не е коректно към потребителите, които си плащат сметките за парно, да плащат труда на тези юристи, които са наети да водят дела в съда.“ Това добави г-жа Илиева по темата за цените на парното в София.

Тагове: