Начало/Адекватна инфраструктура и добра жизнена среда в българските общини ще са сред водещите приоритети за ЛЕВИЦАТА! на предстоящите местни избори

Адекватна инфраструктура и добра жизнена среда в българските общини ще са сред водещите приоритети за ЛЕВИЦАТА! на предстоящите местни избори

05.09.2023

Осигуряването на адекватна инфраструктура и подобряването на жизнената среда на българските граждани в общините ще са сред водещите приоритети на коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ за предстоящите местни избори. Това стана ясно от думите на председателя на коалицията Костадин Паскалев по време на подписване на споразумението за участие във вота на 29 октомври т.г.

„Днес политическа партия АБВ, политическа партия „Движение 21“, политическа партия „Изправи се, България“ подписват споразумение за образуване на коалиция за участие в изборите за общински съветници и кметове. Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ продължава своята политическа дейност и така както обещахме преди около година продължаваме да работим за идеите за обединение на лявото политическо пространство и създаване на предпоставки хората в България да намерят алтернатива на управлението, както на централно, така и на местно ниво“, заяви Костадин Паскалев.

По думите му коалицията ще се опита да издигне кандидати за общински съветници във всички български общини. Ръководството на „ЛЕВИЦАТА!“ ще работи и за максимален брой кандидати за кметове, като на места заяви готовност за съвместно явяване с други леви политически партии.

Като основни задачи пред своите кандидати от „ЛЕВИЦАТА!“ поставят подобряване на предоставяните услуги в областта на управление на отпадаците, ВиК сектора, изграждане и поддръжка на инфраструктурни връзки между населените места, както и по-добро градоустройство в българските общини.

Очаква се на 8 септември „ЛЕВИЦАТА!“ да подаде документи за регистрация в Централната избирателна комисия.

Тагове: