Начало/Изправи се България предлага едно от лицата от протестите за обединена лява кандидатура за София

Изправи се България предлага едно от лицата от протестите за обединена лява кандидатура за София

20.07.2023

Никола Вапцаров – Вяра за София

„Битката за София вече започна. На терена се появиха кандидати, издигнати на тъмно и с неясни каузи. Общото между всички е, че са удобни за управлявалите 18 години София – Борисов, Фандъкова, ГЕРБ, и по никакъв начин не застрашават порочния им модел в София.“

Това заяви лидерът на Изправи се България Мая Манолова при обявяването на предложението на формацията за публично обсъждане с левите партии и граждански организации на кандидат за кмет на София.  Те предлагат едно от лицата на протестите през 2020 г. - Никола Вапцаров.

Според Изправи се България нуждата от силен кандидат на обединените леви в София става все по-очевидна.

При представянето на кандидатурата Георги Кадиев беше категоричен:

„Нужен е кандидат, който да даде алтернатива. Който не е част от модела „Фандъкова“. Който не колаборира с досегашни управляващи, не е бил в техните схеми и далавери и не е тяхно подставено лице. Кандидат, който да ни вдъхнови за обединение и победа.

Призоваваме всички леви партии и формации да номинират своите кандидати СЕГА. И нека вътрешно-коалиционен избор определи най-добрия, който да се изправи срещу дясната омерта за София.“

Никола Вапцаров заяви, че е кандидатът, който не се срамува от потеклото си. Напротив, гордее се с него в лицето на Никола Йонков Вапцаров – гениалният поет и борец за свобода и участник в съпротивата по време на Втората световна война.

„Имам ВЯРА, че заедно може да изчистим София от корупционните схеми, които я държат в капана на безвремието и я задушават с презастрояването.

Имам ВЯРА, че заедно може да направим града ни по-хубав, по-чист, по-достъпен, по-зелен и по-сигурен.

Имам ВЯРА, че София има ресурса и човешкият капитал да се превърне в модерен, динамичен и същевременно уютен град за живеене.“ – така Вапцаров обяви слогана на кампанията си - „ВЯРА за София“, вдъхновен от едно от най-известните стихотворения на поета.

Тагове: