Начало/Мая Манолова: Хората не могат да плащат новите цени на парно, газ, вода, затова стартирахме кампанията „Не плащай“

Мая Манолова: Хората не могат да плащат новите цени на парно, газ, вода, затова стартирахме кампанията „Не плащай“

02.09.2022

Мая Манолова е водачът на листата на Изправи се България за област Варна. При представяне на листата на формацията в морската столица г-жа Манолова посочи, че в нея влизат хора с граждански каузи, хора бойци, които се борят за правата на местната общност. Майките от системата ни убива са част от листите на Изправи се България и по думите ѝ заедно са силен екип.
Тя посочи като достойни имена в листата Димитър Андонов от Девня, който е човек с увреждания от квотата на Системата ни убива и е сред представителите на гражданското общество в областта.
Добринка Иванова, също от Девня е граждански активист срещу горенето на отпадъци и замърсяването на въздуха в града.
В листата са още хора, които Мая Манолова и Изправи се.БГ са защитавали през времето като Ева Иванова, която държи малък бизнес в Шкорпиловци и се бореше срещу институциите и Общината или Павел Николов, който заедно с бизнес партньора си загубиха бизнеса си във Варна след повече от година борба срещу държавата, която се опитваше да отнеме бизнеса им. В момента двамата развиват бизнеса си успешно в Германия, където по думите им има правила и не се страхуват от бухалки.
В листата на Изправи се България във Варна влиза още доайенът на варненските адвокати адв. Димитър Чавеев – зам. председател на адвокатската колегия, както и други адвокати, предприемачи, артисти, учители, спортисти, земеделски производители.
„Очакваме на тези избори българските граждани да гласуват полезно за себе си – за своите права и интереси и за близките си. Големите партии затънаха в корупция и продадоха националния интерес. Очаквам, че хората ще разберат, че е по-полезно хората да гласуват за тези, които им защитават правата. Изправи се България сме формация от биткаджии, които не предаваме хората, зад чиито права стоим,“ беше категорична Мая Манолова.
Тя представи кампанията на партията си „Не плащай“ срещу непосилните сметки за отопление, вода и гориво. По думите ѝ хората не са в състояние да плащат новите високи сметки. Парното е 60% по-скъпо, водата е 60% нагоре, 5 пъти по-скъп газ, пелетите стигнаха 1000лв/т, дървата за огрев стигнаха 200лв/м3, метанът гони 6 лв. Тя посочи, че първите резултати вече са налице след като министерство на финансите излезе със становище, че изравнителните сметки на Топлофикациите неправомерно са начислили 20% ДДС вместо законовоопределените 9%.
По отношение на скъпата вода в рамките на кампанията от Изправи се България са подали сигнал в прокуратурата и оттам вече са подали протест срещу решението за 59% поскъпване на водата в Бургас. По думите на Мая Манолова същото е във Варна, Силистра, Добрич, където повишаването на цената също е непосилно за плащане от хората и от бизнеса – особено туристическия бранш, който няма как да е предвидил такова шоково поскъпване на тока, газа, сега и на водата.
„Парите, които бяха дадени на бизнеса закъсняха и те вдигнаха цените. Оттам инфлацията излетя нагоре. И все пак милиарди бяха дадени на фирмите, а за българските домакинства не се даде и стотинка. И това ще отвоюваме в следващия парламент.“ Заяви лидерът на социалната формация.

Списък на кандидатите на Изправи се България за Варна:

1. Мая Божидарова Манолова-Найденова - юрист

2. Димитър Симеонов Костадинов ЕГН – артист, граждански активист, предприемач – частен бизнес, съпредседател на „Българската Федерация по Електронни Спортове“,  координатор на Изправи се БГ

3. Силвия Мариянова Димитрова – финансист, икономист, собственик на счетоводна кантора, финансов директор на болница.

4. Димитър Андонов Чавеев – юрист с 30 годишен стаж, заместник председател на адвокатския съвет на ВАК Варненската Адвокатска Колегия. 25 години стаж в МВР – 10 от които като следовател.

5. Димитър Андонов Димитров – председател на сдружението „Дружество на инвалидите в Девня“ - представител на „Системата ни Убива“ – гр. Девня, общ. Девня

6. Велико Славов Великов – юрист, член на ВАК – варненска адв. Колегия -

7. Георги Ганчев Лолов – предприемач - частния бизнес

8. инж. Павел Георгиев Николов – предприемач, частен бизнес

9. Лъчезар Валери Шойков –  мениджър корпоративни комуникации - собственик на маркетингова агенция - представител на „Системата ни Убива

10. Кирил Костадинов Иванов – юрист, член на ВАК,
- председател на Общинската организация на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Белослав
- член на Областното ръководство на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Варна

11. Добринка Ангелова Иванова – лаборант-технолог, граждански еко активист, координатор на Изправи се БГ за общ. Девня

12. Росен Георгиев Георгиев ЕГН – предприемач, частен бизнес, координатор Изправи се БГ – общ. Долни Чифлик

13. инж. Елена Стоянова Чинчурова-Петкова – специалист по здравни грижи - представител на „Системата ни Убива

14. Георги Величков Станчев – ресорен учител, граждански активист

15. Ева Янакиева Иванова – предприемач, частен бизнес – с. Шкорпиловци, общ. Долни Чифлик, обл. Варна

16. Иван Минчев Иванов – председател на сдружение „Родолюбие Девня“ – гр. Девня, общ. Девня, обл. Варна

17. Галина Веселинова Савова – арендатор, земеделски производител – с. Бояна, общ. Вълчи дол, обл. Варна

18. Александър Стойков Николов – земеделски производител, предприемач – частен бизнес – с. Приселци, общ. Аврен, обл. Варна

19. Стефка Стоянова Руманецова – собственик на туристическа агенция

20. Дияна Панайотова Маринова – секретар – библиотекар в НЧ „Христо Ботев“
с. Голица, общ. Долни Чифлик, обл. Варна

21. Марияна Русева Гешева – търговски представител – гр. Бяла, общ. Бяла, обл. Варна

22. Георги Пламенов Георгиев – земеделски производител, предприемач, частен бизнес

23. Ивана Георгиева Данкова – Ай Ти специалист

24. инж. Боянка Борисова Петрова – пенсионер

25. Станка Тодорова Тодорова – студент по медицина в Медицински университет Варна

26. Шенол Рушан Исмаил – частен бизнес – с. Храброво, общ. Провадия, обл. Варна

27. Валентин Николаев Йорданов – учител по физическо възпитание и спорт, треньор по волейбол, гр. Вълчи дол, общ. Вълчи дол

28. Пламен Банков Павлов – шофьор в градски транспорт – от гр. Белослав, общ. Белослав

29. Теодора Маргаритова Пенева

30. Мария Драгомирова Драганова – търговски представител, граждански активист

Тагове: