Начало/Виктор Йочев е кандидатът на обединеното ляво за кмет на столичния район „Изгрев“

Виктор Йочев е кандидатът на обединеното ляво за кмет на столичния район „Изгрев“

27.09.2023

„Искам чист, зелен и подреден "Изгрев"“

Виктор Владимиров Йочев е на 43 г., роден и завършил средното сиобразование в район „Изгрев“, гр. София. Кандидатът на обединената левица придобива инженерна магистратура по компютърни системи в Техническия университет в София и бакалавър по бизнес мениджмънт в Thames Valley University, Лондон. Дългогодишният му опит в сферата на европейските програми и фондове ще подпомогне намирането на финансови механизми за развитие на социалната инфраструктура, реализирането на буксуващи проекти и решаването на проблеми в квартала.

Като граждански активист и активен участник в протестите от 2020 г. една от причините Йочев да се включва в надпреварата за кмет е желанието му за борба с дълбоката държава и корупцията:

„Промяната в България не се случи! Решихме, че сменяйки върха на управлението с протести от площада, ще променим нещо, ще накараме следващите управленци да създадат по-добър живот за нас, за децата ни, за родителите ни, за бабите и дядовците ни. Да ама не! Вместо това тези, с които протестирахме, изпраха и се коалираха с тези, срещу които беше насочено нашето недоволство.“

Според кандидата на обединената левица за кмет на „Изгрев“, за да се осъществи промяната, трябва да се започне от най-ниското ниво - от къщата ни, от квартала ни, от града ни. Той заяви, че се кандидатира за приятелите си, за съучениците си и за всички от Изгрев, Изток и Дианабад, които искат да живеят в един чист, зелен и подреден Изгрев, пример за морал, липса на корупция и шуробаджанащина.

По думите му темите за детските градини, ремонтите на улиците и тротоарите, детските площадки и градинките са част от ежедневната работа на кмета, а не основа за предизборна кампания.

„За да се положат основите на едно по-добро общество, трябва да се върнем към основите, към културата, към възпитанието, към спорта и към възприятието на околната среда. Бих се гордял, ако не само съм изградил няколко детски площадки, една детска градина и позакърпил някоя друга улица, а ако съм създал поне едно културно средище, поне няколко места за спорт и ако всичко изградено в мандата ми освен качествено е и архитектурно издържано, създаващо усещане за красиво, за уют, за спокойствие. Всичко, което създаваме сега остава за децата ни, бъдещите управници на България!“ – заяви Йочев.

Тагове: