Начало/Мая Манолова, ЛЕВИЦАТА!: Подкрепяме референдума за мир и суверенитет и ще се включим в похода за мир

Мая Манолова, ЛЕВИЦАТА!: Подкрепяме референдума за мир и суверенитет и ще се включим в похода за мир

23.04.2023

"Подкрепихме гражданската инициатива, предлагаща рефурендум за мир и суверенитет и ще се включим в похода за мир от 13ч пред НДК, организиран от граждански организации. Нужно е силно ляво, което да се противопостави на въвличането ни във военен конфликт.

Защото може да няма мнозинство за правителство, но има про военно мнозинство в парламента."

Това заяви Мая Манолова - едно от лицата на лявото обединение Левицата! в предаването Офанзива по НоваТв.

Според нея обединение между първите две партии не би било коалиция, а диагноза, а „политическият театър" ще завърши с нови избори

„Този първомайски трудов ентусиазъм по правене на правителство, който е обзел партиите в парламента, е състезание по говорене и надлъгване. Това е театър на сенките. Сенките са партийните интереси, които са различни от интересите на гражданите. В него наблюдаваме всякакви герои – трагични, комични, драматични, вкл. марионетни”, обясни Манолова.

Тя уточни, че по време на предизборната кампания партията й не е обявявала, че ще прави правителство.

„Не сме лъгали избирателите си. Двете големи партии приличат на две булки и двете искат брак, но мама и тати не дават. Страх ги е да кажат истината - правителство няма да правят и всечко е един театър." - беше категорична Манолова. Тя уточни, че сметката за представлението ще я плащат българските граждани”.

"И джентълменското споразумение се оказа, че "джентълменът от Канада" се оказа химическо чистене за "джентълмена от Банкя" и изчисти основните петна, е конструкция, която не се харесва на избирателите им." - допълни Мая Манолова.

По думите й внесеният бюджет с дефицит от 6,4 процента не е на служебния кабинет, а е в резултат от управлението на „Четворната коалиция”. За Левицата! 3% дефицит не може да е свещена крава, но и висок дефицит не е решение. Затова решението според тях е облагане на свръхпечалбите в картелираните отрасли. Не на всички фирми, а на банките, търговските вериги, търговците с горива, енергийните дружества. Допълнителни мерки са лишаване на големите корпорации от компенсации за скъпия ток и спиране разрастването на администрацията.

Тагове: