Начало/ПР-те на екс-премиера: „Борисов още се страхува от Манолова“

ПР-те на екс-премиера: „Борисов още се страхува от Манолова“

09.11.2021

Манолова повтори мнението си, че Борисов се държи арогантно като нарича българите “лош материал”, “вие сте прости и аз съм прост”, “тулупи”, протестиращите - “мафия”, а журналистите - “мисирки”.

Адвокат Минчо Спасов, защитник на г-жа Манолова по делото коментира, че според свидетелските показания на двамата пиари на ГЕРБ - Севдалина Арнаудова и Никола Николов година и половина след кметските избори в София - при вида на г-жа Манолова, Борисов изпитва панически страх и питал своите ПР-и, дали ще се явява пак Манолова и дали ще говори пак срещу него.“.

Това стана ясно на днешното заседание на делото на Бойко Борисов срещу Мая Манолова, заведено в отговор на вече спечеленото на първа инстанция дело за клевета от Манолова заради обиди в кметската кампания през 2019г.

Екс-премиерът се почувствал засегнат от определението „арогантен.“ В петък преди втория тур на изборите Борисов даде пространно интервю, в което нарече екипа на г-жа Манолова „сбирток, заяви, че братя Галеви й помагат на изборите в София, че е била във Волуяк да сговаря ромски лидери, да гласуват за нея“ и ред обидни квалификация за нея и екипа й.

„Разбира се, че поведението му е арогантно“, заяви г-жа Манолова и допълни „ По – интересното е обаче, че понеже той диктува темпото на подаване на изходната молба, съдебният състав отказа да даде възможност да бъде приложено неговото интервю и оттам да се докаже, колко арогантно той се държа два дни преди изборите спрямо мен и моя екип и как, в нарушение на закона, използва държавната телевизия, за да повлияе на избирателите в София.“

Минчо Спасов, адвокатът на Мая Манолова по делото, каза, че в същото това интервю, Борисов прави признание, че са помогнали (с Цветанов, тогава шеф на МВР) на братя Галеви да избягат от правосъдието с репликата: „Направихме така, че братя Галеви да ги издирваме сега с червена бюлетина“.

„Двамата ПР-и на г-н Борисов - г-жа Арнаудова и г-н Николов – трябваше да говорят за неимуществените щети в личен и професионален план, които е понесъл г-н Борисов. Тъй като обаче по професия той е пожарникар, никой не говори за това, как тази му професия е била ощетена. Напротив. “Pi Ar Sevi” или г-жа Арнаудова, която въобще не помни това интервю, спомена, че е получила обаждане от негови близки, но отказа въпреки процесуалното си задължение, да каже, кои са тези близки. Затова поискахме тези показания да останат без уважение от съда” - разказа още адвокат Минчо Спасов, след 3-часовото дело.

Това само доказва, че г-жа Манолова в качеството си на безспорен боец срещу хунтата на Борисов, която не се съобразява с нищо, е постигнала огромен успех.

„След едноседмичен срок ще искаме копие от протокола и ще обсъдим с г-жа Манолова, дали да не сезираме изрично г-н Гешев с признанието на Борисов за извършено укривателство. „ – обяви адвокат Спасов

Лидерът на Изправи се.БГ! пък каза:

„Очевидно и този страх ги кара да правят всичко възможно, включително и извън правилата, да откажат българските граждани да гласуват за „Изправи се.БГ! Ние идваме!“, твърдейки, че машините са манипулирани, че софтуерът е пипан. Борисов се превърна в бял хакер. Всички тези небивалици са с една цел - хората да не отидат да гласуват и платеният вот с парите от автомагистрали да е единственият в избирателните секции.“

 

„Изключително важно е, ние от Изправи се БГ! Ние идваме! да получим доверие, за да бъдем в следващия парламент и да продължим да стресираме мафията, олигархията и всички властимащи, които прекрачват границата и работят срещу публичния интерес. Така, че нека се стресират. Ние не се обиждаме, че ги е страх от нас. Важното е хората да не ги е страх и нашата кауза да има една силна парламентарна група и в следващия парламент всеки, който обижда българите с квалификации, като „мисирки, тулупи, вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме“ и други подобни, да получи истината в прав текст.“ – каза Манолова и завърши с: „Ще има справедливост. Промяната ще победи. Нужни сме, за да казваме истината и да я отстояваме до край.“

Тагове: Новини