Начало/Послания/ИЗПРАВИ СЕ.БГ за правото на гражданина на справедлива социална система, достъпни здравни грижи и адекватно образование

ИЗПРАВИ СЕ.БГ за правото на гражданина на справедлива социална система, достъпни здравни грижи и адекватно образование

23.09.2019

ИЗПРАВИ СЕ.БГ събира гражданската енергия, за да отстоява правото на хората на справедливи социална и пенсионна системи, за адекватно на нуждите на пазара на труда образование, за достъпни и качествени здравни услуги.

Държавата има активна отговорност към случаите, в които гражданинът се разболее, загуби работата си, получи увреждания или изпадне в трудно положение. Официалните и неофициалните доплащания при лечение са непосилни за обикновените хора, а получаването на качествена здравна грижа зависи все по-често от материалното положение. Качеството на образованието не отговаря на очакванията нито на родителите, нито на учителите, нито на бизнеса, нито на самите обучаващи се да бъдат конкурентноспособни в новите глобални условия. В най-бедната държава в ЕС това не е нормално и не трябва да се приема за нормално.

ИЗПРАВИ СЕ.БГ е гражданска мрежа, която ще настоява за реални мерки за насърчаване на раждаемостта у нас и справяне с демографската криза, за подпомагане на майките и младите родители, на самотните родители, за достатъчно и достъпни детски градини за всяко дете.

ИЗПРАВИ СЕ.БГ смята, че е отговорност на гражданите да са взискателни към държавата си и да упражняват граждански натиск тя да осигури качествено и достъпно здравеопазване, модерно образование, даващо перспектива за достоен труд на хората и повишаване на раждаемостта.

Тагове: Послания