Начало/Послания/ИЗПРАВИ СЕ.БГ за правото на справедлива икономическа среда

ИЗПРАВИ СЕ.БГ за правото на справедлива икономическа среда

23.09.2019

ИЗПРАВИ СЕ.БГ ще настоява за правото на всеки българин да живее и работи в справедлива и свободна икономическа среда, която генерира устойчив растеж и спазва правилата на свободната конкуренция.

Правото на среда за свободно развитие на бизнес – без страх, без корупция и без фаворизиране на големите и близки до властта играчи – е задължение на държавата в интерес на гражданите. И ние ще сме взискателни тези задължения да са съвестно изпълнени.

Дигитализацията и предоставянето на леснодостъпни електронни услуги могат да спомогнат именно процеса на намаляване административната тежест и осветляване работата на институциите, което да облекчи предприемачите и гражданите.

Решени сме да се противопоставяме на всеки опит за унищожаване на един бизнес за сметка на друг, посредством държавната машина.

ИЗПРАВИ СЕ.БГ ще разобличава опорочени обществени поръчки и случаи на корупция, чрез които цели институции хранят близките до властта олигарси и бизнес-кръгове. Ще осветяваме всички случаи на политически чадър, за които знаем, независимо коя партийна централа си го позволява.

ИЗПРАВИ СЕ.БГ ще защитава земеделската земя и ще застане до  всеки земеделски стопанин в правото му на свободно предприемачество в честна конкурентна среда. Ще се противопоставим на всеки опит за ощетяване на дребните земеделски стопани в интерес на едрите и монополите.

Тагове: Послания