Начало/Живко Табаков: Символът на 45-то Народното събрание е Комисията по ревизия на Мая Манолова

Живко Табаков: Символът на 45-то Народното събрание е Комисията по ревизия на Мая Манолова

07.05.2021

„Изправи се! Мутри вън!” е рекордьор по внесени законопроекти

Въпреки че парламентът имаше едва 8 пленарни дни, парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!” успя да внесе 31 законопроекта и решения в полза на хората. Така „Изправи се! Мутри вън!” се превърна в рекордьор по внесени законопроекти в това Народно събрание. Това каза в ефира на bTV народният представител и областен координатор на „Изправи се. БГ” Живко Табаков.

Той изрази увереност, че „Изправи се! Мутри вън!” със сигурност ще бъде в следващото Народно събрание и подчерта, че символът на този Парламент ще остане Комисията по ревизия на Мая Манолова. Всички видяхме, че само за 4 заседания на Комисията по ревизия Мая Манолова показа, че това може да стане. Представете си какво щеше да се служи, ако това Народно събрание имаше по-дълъг живот.

По отношение на работата, която не са успели да свършат, Табаков каза, че ще имат възможност да продължат да работят за бизнеса, пенсионерите, майките, децата и обикновените хора и след новите избори.

Хората на площада искаха оставката на Борисов и я получиха, искаха да бъде разкрит корупционният модел в държавата и Комисията по ревизия показа твърда воля. Мисля, че нашите усилия  са оценени от избирателя и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!” ще получи солидна подкрепа, допълни още Табаков.

Припомняме, че сред внесените законопроекти и решения в полза на хората на „Изправи се! Мутри вън!” са:

- еднократна помощ от четири средни заплати за фирми и самоосигуряващи се с над 30 % намалели приходи, за да запазят работниците;

- еднократна помощ от една средна заплата (около 1500 лв.) за хора, загубили работата си заради пандемията;

- осем средни заплати за стартиращи бизнеси - да откриват работни места;

- две средни заплати за пострадалите от пандемията домакинства;

- допълнителни 200 млн. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за създаване на дигитални умения на 30 % от работещите българи, за да не остават без работа в модерния цифров свят;

- спиране поскъпването на парното, тока и водата, което е в ход и изсмуква доходите на хората;

- добавяне на 50 лв. към пенсиите до края на 2021 г.;

- подкрепа за личната помощ към хората с увреждания;

- намаляване на ненужно високите в тази криза заплати на депутати и министри до една средна, вместо три средни (тоест, да живеят, както живеят обикновените хора);

- освобождаване от лихви, по време на пандемията, върху неплатените в срок публични задължения;

- законите за частния фалит и срещу колекторските фирми;

- подпомагане на над 1000 работници от заводи в Ловеч и Раднево да получат неизплатените си заплати за 6 месеца назад за общо над 1 млн.лв. и се борим миньорите от Оброчище също да ги получат.

Тагове: Новини