Начало/Манолова: Бюджетната комисия да не приема бонусите за държавни служители в бордовете на предприятия

Манолова: Бюджетната комисия да не приема бонусите за държавни служители в бордовете на предприятия

18.11.2020

Бюджетната комисия в парламента да не приема предложените от Менда Стоянова и Даниела Дариткова законодателни промени, с които се връщат бонусите на държавните служители за участие в бордове на държавни и общински предприятия. Менда Стоянова да оттегли предложението. Това е скандално предложение на фона на орязаните пари на децата за детски, липсващите линейки и възнаграждения на медицинските специалисти, отказа да се увеличат заплатите на полицаите, липсата на средства за хората на първа линия.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по повод промени в Закона за ДДС.

Между двете четения на промените в Закона за ДДС, чрез Преходни и заключителни разпоредби, се правят промени в Закона за държавния служител и в Кодекса на труда, така че никой да не разбере, допълни Манолова.

Тя подчерта, че не е изяснен въпросът дали министрите и зам.-министрите ще могат да участват в бордовете на държавните и общинските дружества. Към момента има забрана за това, но може би отново ще има зам.-министри, които да изтълкуват, че „всички държавни служители“ включва и тях. По този начин през 2011 г. Кирил Ананиев като зам.-министър е получил 540 хил. лв. допълнителни възнаграждения за участие в бордове и различни бонуси, припомни Манолова.

Ясно е, че Менда Стоянова изпълнява задача от началника й Борисов. Ясно е, че ГЕРБ ударно се готви за избори, „купува“ гласове на администрацията и преразпределя публичния ресурс през парите на българите. Това е неморално действие в условията на втора вълна от COVID-19. Хората треперят за живота и здравето си, дали ще намерят линейка, болнично легло, обдишващ апарат и пари за PCR тестове. Когато медицинските специалисти, лекарите, шофьорите на линейки, учителите, социалните служители, полицаите, всеки ден рискуват живота и здравето си, ГЕРБ и властта получават бонуси. В същото време избраните от ГЕРБ и от властта представители на властта да получават бонуси, каза още Манолова.

Тагове: Новини