Начало/Манолова: Коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ е гаранция, че ГЕРБ и ДПС повече няма да управляват

Манолова: Коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ е гаранция, че ГЕРБ и ДПС повече няма да управляват

11.02.2021

Регистрацията днес в ЦИК на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ дава гаранция на обикновените хора, които гласуват за нас, че със сигурност няма да получат ГЕРБ и ДПС след това. В парламента ние категорично няма да подкрепяме правителство на ГЕРБ и ДПС и техните патерици, нито ще управляваме с тях.

Това коментира председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по повод решението на ЦИК  да регистрира коалицията „Изправи се! Мутри вън!“, с която „Изправи се.БГ“ и Отровното трио ще се явят на предстоящите парламентарни избори.
„За“ гласуваха 14 от членовете на ЦИК, а двама бяха „против“.

Предупредихме ЦИК да не изпълнява функцията на камшик в ръцете на ГЕРБ срещу политическите опоненти на властта, заяви Манолова.

Нашата платформа „Изправи се! Мутри вън!“ е платформа за политическо представителство на обикновените хора. През нея именно обикновените граждани ще могат да влязат в парламента. Пред скоби слагаме увеличаването на доходите на работещите хора, като първата стъпка ще е освобождаването от 10 % данък на всички доходи до 650 лв., незабавно преизчисляване на пенсиите, за което Борисов не намери време и политическа воля 11 години и мерки за подкрепа на засегнатите фирми, за да запазят работните места. Излизаме пред гражданите с нашия План за неотложна подкрепа на обикновените хора и малките и средни фирми, каза още тя.

Утре в Стара Загора тя ще представи кандидата на коалицията за кмет на община Мъглиж, който се изправя срещу кандидатите на ГЕРБ и БСП.

Припомняме, че във вторник, на 9 февруари, Манолова и Отровното трио внесоха 5507 подписа за регистрация на коалицията. Коалицията ще се яви с регистрацията на партиите Движение България на гражданите, Движение 21 и Единна народна партия.

Тагове: Новини