Начало/Манолова към Борисов: Кой е П.М., когото ще назначавате за шеф на КЕВР?

Манолова към Борисов: Кой е П.М., когото ще назначавате за шеф на КЕВР?

16.06.2020

Манолова призова и президента Радев да наложи вето върху текстовете в ЗИД на Закона за енергетиката, касаещи намаляването на стажа на шефа на КЕВР

Г-н Борисов, кой е П.М., когото Вашите депутати от ГЕРБ ще назначават за шеф на КЕВР?

Това попита Мая Манолова премиера Борисов във видео на живо във Фейсбук след края на заседанието на Комисията по енергетика в парламента, на което бяха гласувани промени в Закона за енергетиката.

Според изменението, внесено от ГЕРБ, за да стане някой шеф на КЕВР, ще е необходим 5 години професионален стаж, а не както досега 10 години, уточни Манолова.

За да разясни на Борисов инициалите П.М., тя ги свърза с израза на премиера „пунта мара“, като призова Борисов да обяви публично кой е П.М. и дали действително той ще бъде новият шеф на КЕВР, за който специално се променя Закона за енергетиката.

Манолова призова и президента Румен Радев да наложи вето върху текстовете в ЗИД на Закона за енергетиката, касаещи професионалния опит на шефа на КЕВР.

Не съм съгласна в КЕВР да бъдат изпратени удобни на властта хора, които утре, като трябва да защитят интересите на българските граждани, да се съобразяват с тези, които са ги назначили. Да променят специално закона за някого и да го назначат на най-високата заплата, обвързва лицето с тези, които са го избрали, подчерта Манолова.

Не е редно цената на парното, тока и водата да се определят от орган, зависим от ГЕРБ, нито КЕВР да е клон на ГЕРБ. Редно е КЕВР да е независим орган, както предвижда българското законодателство, каза тя.

Гражданите не вярват в българските институции, защото законите се променят за определени хора, които са удобни на властта, която управлява държавата вече 10 години, категорична бе Манолова.

Променят цял закон, за да си сложат приближен човек начело на КЕВР. Човек с всичко на всичко 5г стаж ще може да определя цената ни за ток, вода, парно. Кой е П.М. и ще стане ли той шеф на енергийния регулатор?

Публикувахте от Мая Манолова в Вторник, 16 юни 2020 г.

Тагове: Новини