Начало/Манолова: Проблеми в България има, виновни няма

Манолова: Проблеми в България има, виновни няма

18.01.2020

Маниер на правителството е да прехвърля отговорността. Това заяви председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова по повод обвинението на социалния министър Деница Сачева, че Манолова е оставила 13 хил. инвалиди без помощници.

"Ако вървиш из държавата и гледаш институциите на местно и държавно ниво виновни няма. Ние сме наистина парадоксална държава. Проблеми има, но отговорни и виновни няма. Това е маниер на управление, при който бягството от отговорност само мултиплицира проблемите на хората. Ако Сачева се беше опитала да се информира, щеше да види, че законопроекта, който аз внесох, предвиждаше лични асистенти на всички хора с увреждания", заяви тя.

Според председателят на "Изправи се.БГ" новото държавно ВиК дружество ще бъде "мегасхема".

"Мега схема и мега далавера е, защото предишният транж за ремонт на язовири потънаха някъде - в някой язовир или в дъното на пресъхнал язовир. Следа от тези пари няма. След като няма информация как са похарчени тези 500 млн. лева във водния сектор. Сега 1 млрд. лв. да се отделят за създаването на една структура, която е шапка, изглежда като надграждане на вече организираната схема", категорична е председателят на "Изправи се.БГ".

Манолова е категорична, че бившият екоминистър Нено Димов не е единственият виновен за водната криза в Перник, а и в страната. "От десетина институции, които отговарят за състоянието на яз. Студена и за ВиК сектора в област Перник се намери само един виновен", коментира Манолова.

Тагове: Новини