Начало/Манолова: Радев може да е спойка за едно обединение на почтените

Манолова: Радев може да е спойка за едно обединение на почтените

01.02.2021

Безспорно е, че главният прокурор пази Борисов, заяви Манолова

Радев може да е спойка за едно обединение на почтените, което след изборите да прерасне в мнозинство на почтените в следващия парламент. Преди парламентарните избори е нужно обединение на демократичните формации извън парламента. Преди изборите гражданите имат нужда от предвидимост и яснота, които дължат всички субекти, които ще участват в следващите избори, включително в какви конфигурации биха и не биха участвали. Това, което каза президентът днес, хората очакват да е казано от политиците, особено от тези, които ще се явяват на избори.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред TV1 и TV+ в предаването "ДЕНЯТ" с Веселин Дремджиев.

Президентската институция е единствената, която излъчваше почтеност през последните месеци. Президентът се държа достойно и заслужава моята подкрепа и подкрепата на „Изправи се.БГ“. Аз знам добре какво мислят хората на площада, гражданските структури на „Изправи се.БГ“ и изцяло споделям тяхното мнение, допълни Манолова.

Тя заяви, че първите неща, които „Изправи се.БГ“ ще направи, когато влезе в парламента, са ревизия на оставеното във всяко едно министерство и почтен план за работата на министерствата. Бих започнала с предложение за преизчисляване на пенсиите и чувствително увеличаване на доходите на работещите българи, допълни Манолова.

На въпрос за видеонаблюдението тя отговори, че депутатите не са го приели, но трябва да се настоява наблюдателите и застъпниците в секционните избирателни комисии да имат право да стриймват броенето на бюлетините. Можем да си опазим изборите, просто трябва да се обединим. Единственото противодействие на манипулациите на изборите са съвместни усилия на „Изправи се.БГ“, „Има такъв народ“, Отровното трио и Демократична България, каза още тя.

Осъждам това, което властите в Русия спретнаха и на Навални, и на семейството му, особено на съпругата му. В България властта се държи по същия начин. Лятото имаше много млади хора на протестите, които бяха бити и арестувани, заяви Манолова относно ареста на Навални и добави, че като адвокат е защитавала пострадали от полицейски репресии протестиращи.

Протестите показаха истинското лице на властта - с кюлчета злато и чекмеджета, просната по очи. Безспорно и очевидно е, че главният прокурор пази Борисов. "Надглавният" прокурор ще е избран от същите хора, които избраха главния прокурор, така че не очаквам различно поведение от него. Това е една фасадна мярка, прах в очите на хората, че се решава въпросът с безконтролността на главния прокурор, каза тя.

Тагове: Новини