Начало/Мая Манолова: Да ни чакат 50 души на „Капитан Андреево“ е мутренски подход

Мая Манолова: Да ни чакат 50 души на „Капитан Андреево“ е мутренски подход

08.07.2021

На ГКПП „Капитан Андреево“ се видя, че собствениците на паркинга, „златния гьол“ и лабораторията за изследване на вноса на плодовете и зеленчуците са свързани с мутрите. Чакаха ни 50 души, след нас се движеха три черни автомобили с хора, които ни убеждаваха да не се занимаваме с тези частни обекти на границата. Това мутренско поведение трябва да бъде пресечено.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в предаването „ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев“ по ТВ1 и ТВ+.

Подозренията са, че една част от парите от пункта за дезинфекция на ГКПП „Капитан Андреево“ отиват при собствениците, които са хора от ъндърграунда, а друга част – за купуване на гласове. В района е рекордьорът по преференции от ГЕРБ. Всички тези „златни касички“ генерират финансов ресурс в полза на частни субекти, за които се твърди, че имат сериозен принос и в изборните нарушения по време на изборите на 4 април, допълни Манолова.

Проблемът е, че частният паркинг е единствен и шофьорите са принудени да спират на него и да плащат 25 евро, в противен случай имат проблем при преминаването на границата. Има взаимодействие между всички служби, включително представители на държавата. Тези хора са били близки на властта, на хората на Борисов. Договорът е сключен от неговия министър на земеделието Мирослав Найденов в последния ден от кабинета „Борисов 1“. Тези хора се ползват с протекция, категорична бе тя.

На вход към България преминаването през „златния гьол“ струва по 5 лв. на автомобил и по 20 лв. на ТИР, като парите не могат да се плащат с карта, само в брой. На ден минават по 1300-1400 ТИР-а. Всички приходи отиват за частна фирма. Проверката на НАП е показала, че половината касови апарати не са свързани с НАП, а кешовата наличност от „златния гьол“ е 32 млн. лв. Това не беше опровергано от фирмите, заяви Манолова.

По-доходоносна се оказва лабораторията за изследване качеството на плодовете и зеленчуците, които влизат през южната ни граница от трети страни. Там се плаща по 850 лв. на ТИР. 30 % от тировете, които минават през границата, са с плодове и зеленчуци, посочи още тя.

Формациите на промяната ще направим мнозинство, за да не зависим от ГЕРБ, ДПС и от Корнелия Нинова. Оказа се, че тя явно е решила, че се е справила с Борисов, защото атакува „Изправи се! Мутри вън!“ и „Има такъв народ“. Това е недалновидно поведение, категорична бе Манолова.

Служебното правителство вдигна толкова високо летвата, че за следващо редовно правителство няма да бъде възможно да имитира дейност и ревизия. Хората вече ще очакват цялата истина, прозрачност, почтено поведение и работа за хората. Първата стъпка е изгонването на мутрите, която формациите на промяната трябва да извършим. Втората стъпка са реални промени, които хората да усетят по джоба, заяви Манолова и допълни, че първият законопроект, който ще внесе ще бъде за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г. и Закона за личната помощ, защото са за най-уязвимите групи.

Тагове: Новини