Начало/Мая Манолова: Каузата на „Изправи се! Мутри вън!“ е да решава проблемите на обикновените хора

Мая Манолова: Каузата на „Изправи се! Мутри вън!“ е да решава проблемите на обикновените хора

22.06.2021

Каузата на „Изправи се! Мутри вън!“ е да решава проблемите на обикновените хора. Един от основните проблеми в Хасково e цената и качеството на водата. Резултатът от водната реформа е, че хората плащат по-скъпа и по-некачествена вода. За пет години нито качеството се подобри, нито обслужването. Течовете и загубите на вода не намаляха.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова пред медиите в Хасково днес, където бе открита предизборната кампания.

Водните дружества и асоциации се оглавяват от партийни „калинки“, правят се ремонти на завишени цени, но без резултат. Създаването на ВиК-холдинга е схема за източване на пари. Поемаме ангажимент за децентрализация на ВиК-сектора и връщане на общинските ВиК-дружества, допълни Манолова и припомни, че ВиК-Димитровград бе принудено да се присъедини към ВиК-асоциацията и жителите на Димитровград да плащат по-скъпа вода.

Получихме сигнал, че до ГКПП „Капитан Андреево“ има само един частен паркинг, който шофьорите на тежкотоварни автомобили са принудени да използват на път за Турция. Таксата за чуждите камиони е 25 евро, а за българските – 24 лв. В същото време в Европа за подобни паркинги се плащат два пъти по-ниски цени, каза още Манолова.

Тя бе категорична, че не е случайно, че държавата години наред не е правила паркинг и изведнъж частна фирма се сдобива с такъв.

Сигналите до нас са, че със съдействието на властите този паркинг се използва задължително, което осигурява печалба и то много над пазарната на лицето монополист, което е собственик на този паркинг. Шофьорите на фирмите нямат друг избор, освен да плащат и да пълнят касичката на една частна фирма пред благосклонния поглед на българската държава, каза още Манолова и заяви, че държавата трябва да поеме функциите си по дезинфекцията на КПП-то и престоя на тежкотоварни камиони.

Тагове: Новини