Начало/Мая Манолова: Време е да се изправим, защото ни чака много работа

Мая Манолова: Време е да се изправим, защото ни чака много работа

12.06.2021

Показахме, че парламентът е жив и може да разкрива престъпления с Комисията Манолова, заяви зам.-председателят на коалицията Николай Хаджигенов

Време е да се изправим, защото ни чака много работа. Да продължим това, което започнахме в 45-ото Народно събрание - да осветим всеки ъгъл, всяко чекмедже, всяка Мата Хари. Истината да лъсне в цял вид и тогава много хора ще се засрамят и ще имат среща с прокуратурата. Няма защо да се заблуждаваме, не можем да продължим напред и да променим България, ако не изгоним мутрите от властта. Нека на 11 юли да гласуваме за чисто бъдеще с номер 8 и "Изправи се! Мутри вън!".

Това заяви председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова по време на откриването на националната предизборна кампания в Пловдив.

Дошло е време да се изправим и да кажем стига. Краят на Борисовото управление да настъпи на 11 юли, след парламентарните избори, допълни тя.

Съгласни ли сте да сме управлявани от мутри? Мутри да управляват живота ни, да казват кой да работи, какво да работи, от какво да се страхуваме, мутри да ни подслушват незаконно, да ни заплашват? Съгласни ли сме парите от нашите данъци да бъдат прахосвани и крадени безугледно? Не сме съгласни с всичко това, но управлението на председателя на ГЕРБ - Борисов ни доведе до мафиотско и корумпирано правителство в три издания. В тях милиони и милиарди потънаха за некачествена работа с опасни резултати, каза още тя.

Искам да попитам пловдивчани кое от обещанията на ГЕРБ беше изпълнено качествено и в срок? Транспортният проект, зоологическата градина или водният цикъл? Такава е цялата работа на ГЕРБ. Няма проект и обект на ГЕРБ, който да не е ремонтиран в следващите седмици. Няма нещо, което Борисов да е докоснал и то да не е погинало. Така е в Борисовата държавата, каза Манолова.

Започнахме от Пловдив с нашия план за България и ни провървя. Пловдив е цветен, различен, каквито са нашата парламентарна група и нашата коалиция - истински, искрени и честни, каза Мария Капон.

Събрали сме се да водим битка за свобода, правосъдие, демокрация, върховенство на закона. Простички неща, за които мечтаем от 32 години. За краткия живот на 45-ото НС показахме, че парламентът е жив и може да разкрива престъпления с Комисията Манолова, заяви зам.-председателят на коалицията Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

Вярвам, че ще можем повече отколкото предния път. Проблемите на хората са една стена, която всички ние започваме да рутим. Търпението, дисциплината и вярната посока са гаранция, че ще успеем да съборим стената. В парламента ще решаваме проблемите съвместно с политическите сили на промяната. Активното гласуване и подкрепата на партиите носители на промяна са гаранция, че е възможно правителство със смислени хора за достатъчен период от време, каза Татяна Дончева.

Знам, че не 1,2 млн. души в ГЕРБ са крадци и престъпници. Трябва да пречупим в себе си тази ненавист. Мина една година и се оказа, че всичко в момента се дели на партии на промяната и на партии на статуквото. Това, което се случи миналата година, е разделителната линия, по която се преценява кой иска утрешен ден, който да не прилича на вчерашния. Протестът постигна своите цели и доведе до промяната да изрита страха навън, заяви Арман Бабикян от "Отровното трио".

 

 

Тагове: Новини